قائم مقام سازمان جهاد کشاورزی استان تهران با استقبال از تشکیل انجمن صنفی مجریان سامانه های نوین آبیاری استان تهران گفت: راه اندازی این انجمن، گامی مثبت در ارتقای کمی و کیفی پروژه هاست که با همکاری و توزیع عادلانه طرح ها، انتظار افزایش سطح و حفظ رتبه نخست کشوری در این زمینه را داریم.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان تهران، ستاد آبیاری تحت فشار استان با حضور قائم مقام سازمان، اعضا و برخی مدیران شهرستان ها با موضوع معارفه اعضای هیئت مدیره انجمن صنفی مجریان سامانه های نوین آبیاری استان تهران و بررسی مسائل و مشکلات پیش رو در توسعه سامانه های نوین آبیاری در شهرستان ها برگزار شد.

قائم مقام سازمان جهاد کشاورزی استان تهران هم چنین با تاکید بر تسریع در مطالعه، انعقاد قرارداد، اجرای سامانه ها و ثبت در سامانه کشوری در ۱۶ شهرستان استان گفت: با اجرای سامانه های آبیاری نوین در اراضی کشاورزی علاوه بر کاهش مصرف آب، شاهد ارتقای بهره وری در این بخش خواهیم بود.

شهبازی خواستار حضور تمام اعضا در جلسات این ستاد شد و گفت: باتوجه به اهمیت توسعه سامانه های نوین آبیاری لازم است تا تمام ۹ عضواصلی ستاد شخصا در جلسات حضور یابند.

مدیر ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات سازمان با بیان اینکه تشکیل انجمن صنفی مجریان سامانه های آبیاری حیاتی بود، گفت: باتوجه به وجود ۸۰شرکت مرتبط با اجرای سامانه های نوین آبیاری در استان تهران، شکل گیری این انجمن دغدغه بود که با حمایت شخص ریاست سازمان میسر شد.

روشنی با تاکید بر اینکه تصمیمات انجمن باید مورد تایید تمام اعضا قرار بگیرد، افزود: موضوعات انجمن باید در جلسات مجمع عمومی و درحضور نمایندگان شرکت ها طرح و تصمیم گیری شود تا مورد تایید همه اعضا قرار بگیرد و پیشنهاد می کنم اقدامات و فعالیت های انجمن از طریق یک سایت اطلاع رسانی شود.

رییس هیئت مدیره انجمن صنفی مجریان سامانه های نوین آبیاری استان تهران از حضور ۴۰ نفر در انجمن خبر داد و گفت: ۸۰ شرکت واجد شرایط عضویت در انجمن هستند که در حال عضوگیری و افزایش اعضا هستیم؛ تنها پیمانکاران و مجریان مجاز سامانه های نوین آبیاری فعال در استان تهران امکان عضویت در انجمن را دارند.

وی با اشاره به برگزاری چندجلسه برای انتخاب اعضا هیئت مدیره، تعیین حق عضویت و سایر مقدمات قانونی گفت: این انجمن به عنوان یک واحد صنفی با هدف ارتقای کمی و کیفی پروژه های آبیاری تحت فشار و عدالت در واگذاری پروژه ها در اداره کار، رفاه و تامین اجتماعی استان ثبت شده است.

علمی درخصوص برنامه های پیشنهادی این انجمن برای تحقق اهداف خود گفت: تشکیل کارگروه حل اختلاف برای پروژه های دارای مشکل، کارگروه آموزش مجریان عوامل اجرایی و بهره برداران و کارگروه فنی و رایزنی برای حل مشکل افزایش قیمت لوله آلات و تجهیزات از جمله این برنامه هاست.

* تجهیز بیش از۱۶۰۰هکتار از اراضی استان تهران به سامانه نوین آبیاری

مدیر آب وخاک سازمان با بیان اینکه برنامه ابلاغی امسال در اجرای این سامانه ها ۱۴هزار هکتار است، گفت: از ابتدای سال تاکنون ۱۶۰۴هکتار در استان اجرا شده که از این میزان تنها ۵۸۷ هکتار ثبت سامانه کشوری شده است.

غلامرضا نیرو با اشاره به اهمیت سامانه ثبت اطلاع‌رسانی طرح‌های نوین آبیاری گفت: این سامانه یک سامانه کامل و جامع درمورد رصد اجرای سیستم‌های نوین آبیاری است که تمام طرح های این حوزه باید در سامانه ثبت شود؛ ۸۰۰ هکتار طرح نوین آبیاری در استان اجراشده اما ثبت سامانه نشده که باید در روند ارسال مستندات لازم ازجهادکشاورزی شهرستانهای مجری تسریع صورت پذیرد تا جمع مساحت اراضی استان مجهز به سامانه های نوین آبیاری ثبت شده درسامانه کشوری به ۱۶۰۴هکتار برسد.

وی افزود:ازابتدای سال تاکنون کل مساحت اجراشده ودرحال اجرای سامانه های نوین آبیاری دراستان تهران ۶۸۰۰هکتاربوده باتوجه به تعهد ۱۴هزارهکتاری امسال ۴۹ درصدازتعهدات محقق گردیده است.

مشکلات پروژه های درحال اجرای شهرستان های پاکدشت، رباط کریم، قدس، ورامین و شهریار که عمدتا درخصوص عدم احداث دستگاه های پمپاژ یا استخر، عدم پرداخت خودیاری از سوی پیمانکاران، تامین آب و قیمت تمام شده تجهیزات لازم بود،  در این جلسه مطرح و رفع شد.